Olasz húsgolyós tagliatelle

A rajzfilmekben mindig olyan spagettit esznek, amiben húsgolyók vannak. Épp minden volt itthon egy kis olasz ételhez, ezért arra gondoltam, hogy kipróbálom milyen az, ha a darált húst nem a paradicsomszószba rakom, hanem kis húsgolyók formájában keverem az ételhez. A végeredmény elég látványosra és finomra sikeredett.

Hozzávalók

fél kiló sertés-marha darálthús
egy nagy marék friss bazsalikom
egy nagy marék friss petrezselyem
egy nagy marék friss oregánó
2-3 gerezd aprított fokhagyma
3-4 kanál zsemlemorzsa
egy nagy paradicsomszósz
egy fej vöröhagyma
koktélparadicsom
rukkola
sajt (a legjobb a parmezán)
tagliatelle tészta




A húst összekeverem a zsemlemorzsával, a finomra vágott fűszerek és fokhagyma felével. Hideg vizes kézzel kis golyócskákat formálok belőle, amiket kevés olajban ropogósra sütök. Mintha minifasírtokat csinálnék.
Míg a golyócskák sülnek elkészítem a paradicsomszószt és felrakom főni a tésztavizet.
Az apróra vágott vöröshagymát olíva olajon megdinsztelem, majd rárakom a félbe vágott koktélparadicsomokat és a maradék fűszert. Mikor a paradicsomok megpuhultak felöntöm paradicsomszósszal és az egészet kis lángon összefőzöm. Utólag még egy kis bazsalikommal és oregánóval ízesítem, ha nem elég fűszeres. A kisült golyócskákat összekeverem a szósszal.
A megfőtt tésztát leszűröm és egy hőálló edénybe öntöm, majd elkeverem a paradicsomszószos golyócskákkal és a friss rukkolával. Sajtot reszelek a tetejére és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütöm.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések